marți, 6 noiembrie 2012

Vinul romanesc

In weekend am urmarit la TV, in putinul timp pe care l-am avut, o emisiune despre revigorarea suprafetelor viticole din Romania. Asa, m-am hotarat sa caut mai multe informatii despre aceasta tema.
Nu o sa va plictisesc cu informatii statistice, despre fondurile alocate de UE pentru acest sector al economiei, dar o sa va ofer cateva exemple de vinuri romanesti, care sper sa va placa si sa le incercati.
Din lucrarea lui Ion M. Pusca "Vechi soiuri romanesti de vita de vie":Armas, Babeasca Neagra, Basicata, Batuta Neagra, Berbecel, Braghina, Cabasma Alba, Cabasma neagra, Carcioasa, Cioinic,  Creata, Cruciulita, Feteasca Alba, Feteasca Neagra, Feteasca Regala, Francusa, Galbena de Odobesti, Galbena Uriasa, Gordan, Gordin, Grasa de Cotnari, Iordana, Majarca Alba, , Negru de Causani, Negru Mare, Negru Moale, Negru Romanesc, Negru Vartos, Ovis, Parciu, Rara Alba, Samoveanca, Tamaioasa Romaneasca, Tamaioasa de Bohotin, Vulpea, Zemoasa, sunt considerate soiuri excelente pentru vin, iar pentru struguri de masa sunt recomandate:frumoasa cu ghioroc, coarna alba, coarna neagra, coarna rosie, coarna vanata, razachie alba, razachie rosie, tata caprei, tata vacii.





Va doresc degustare placuta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu